معرفی NetSuite:
امکانات:
- امکان مشاهده گزارشات به صورت تحت وب و با تکنولوژی Ajax
- امکان ایجاد گزارشات جدید تحلیلی توسط مدیر سیستم و ذخیره آن
- امکان مشاهده ده ها گزارش تحلیلی از قبل آماده شده
- امکان نمایش چند گزارش به صورت همزمان
- امکان مشاهده گزارشات متنوع آماری، نموداری و جدولی
- امکان مشاهده گزارشات بصورت گروه بندی شده و یا به صورت تفکیک
- امکان مشاهده ریز گزارشات تحلیلی تجمیع شده
- امکان Export گزارشات به فرمت های XML، HTML، Text، Exvel
- امکان مرتب کردن بر اساس هر ستون (فیلد) به صورت صعودی یا نزولی
- امکان صفحه بندی گزارشات
- امکان فیلتر کردن اطلاعات مشاهده شده شده بر اساس تمامی فیلدهای مهم
- امکان مشاهده گزارشات بصورت پریودهای زمانی مختلف
- امکان گزارش گیری بر اساس تاریخ شمسی و میلادی
- امکان جابجا کردن ستون ها به صورت online
گزارشات میزان مصرف:
منظور از گزارشات میزان مصرف، گزارشاتی است که در تمام آنها مقادیر Send و Receive و همچنین زمان مصرف اینترنت و سرویس کاربران قابل مشاهده است. این گزارشات، در سه سطح مدیر، مدیر دپارتمان و کاربر عادی قابل نمایش است. تعداد این گزارشات به شرح ذیل است:
- User Periodic - مصرف دوره ای کاربران
- Transfer Periodic - مصرف دوره ای
- Payment Periodic - میزان پرداخت های کاربران
- User - مصرف هر کاربر
- Detail (Connection) - مقدار مصرف در هر اتصال کاربر
- Service - مقدار مصرف هر سرویس
- Server - مقدار مصرف هر سرور
- مقدار مصرف در هر پورت هر کدام از سرورها
- IPClass - میزان مصرف هر IPClass
- IP - میزان مصرف هر IP
- و ده ها گزارش متنوع دیگر
گزارشات دسترسی به سایت ها:
منظور از این گزارشات، گزارشاتی است که نشان می دهد هر کدام از اعضاء سازمان از قبیل (کاربر، دپارتمان، سرور، سرویس، گروه و ...) چه سایت هایی را مشاهده کرده اند.
گزارشاتی که در این قسمت می توان از آن ها استفاده کرد، مانند زیر می باشند:
- گزارشاتی که نشان می دهد چه هاست هایی توسط چه کسانی ویزیت شده است.
- چه کلماتی توسط موتورهای جستجو توسط کاربران جستجو شده است.
- بیشترین استفاده از وب توسط کدام دپارتمان ها بوده است.
- ویزیت های انجام شده توسط کاربران روی هاست هایی از چه کشورهایی بوده است.
- درخواست های مسدود شده هر دپارتمان چه چیزهایی بوده است.
- هر دپارتمان چه نوع آدرس هایی را ویزیت کرده است. (URL Category)
این گزارشات کلا از 3 قسمت تشکیل شده اند:
1- درخت تقسیم بندی:
این بخش در سمت چپ پنل قرار دارد. این درخت تقسیم بندی اطلاعات داده شده را می تواند بر حسب موارد زیر دسته بندی نماید.
User, Department, Service, Server, Group, IP, Year, Month, Day, Week in Year, Destination IP, DateTime, Domain, URL, Domain Type, File Type, Destination Country, Destination Port, Search Engine, Search Engine Words, Action, Rule, Category, Keywords
که به این موارد المان های دسته بندی می گوییم.
با کلیک روی هر کدام از گره های این درخت، بسته به نوع گره ای که از یکی از انواع بالا می باشد اطلاعات موجود در آن دسته بندی شده و تعداد درخواست های وب (Web Request) آن دسته نمایش داده می شود.
مثلا هنگامی که در دسته بندی بالا اولین گره شما Reseller است با کلیک کردن روی آن مقدار نام دپارتمان ها نمایش داده می شود و در ستون بعدی آن تعداد درخواست های وب آن دپارتمان گزارش داده می شود. حال اگر گره بعدی Service باشد با کلیک روی آن نام سرویس هایی که در دپارتمان مشخص شده از آن ها درخواست وب رد شده است، لیست شده و تعداد درخواست وب آن ها نمایش داده می شود و این روال تا انتها وجود خواهد داشت.
2- بیشترین ها:
این قسمت که بیشترین درخواست وب گروه های مختلف را نشان می دهد از 2 قسمت جدول و نمودار تشکیل شده است، در این قسمت شما می توانید درخواست وب هایی را که در درخت دسته بندی تقسیم، انتخاب شده است. (مثلا اگر دپارتمان Software و کاربر User_Soft1 را انتخاب کرده باشد. بر اساس موارد دیگری دسته بندی کرده و بیشترین تعداد درخواست وب آن را ببیند. مثلا ببینید بیشترین درخواست وب دپارتمان Software و کاربر User_Soft1 روی کدام Domain بوده است.)
با کلیک در قسمت مشخص شده شما می توانید این موارد را تغییر دهید.
3- گزارش جزئیات:
این قسمت ریز جزئیات تمام درخواست وب های شاخه ای که در درخت دسته بندی مشخص شده است را نمایش می دهد. مثلا اگر در درخت دسته بندی دپارتمان Software و کاربر User_Soft1 انتخاب شده باشد در این قسمت تمامی درخواست وب هایی که در این دپارتمان خاص و این کاربر خاص باشند را نمایش می دهد.
پروتکل های مشاهده شده:
منظور از این گزارشات، گزارشاتی است که نشان می دهد هر کدام از اعضاء سازمان از قبیل کاربر، دپارتمان، سرور، سرویس و گروه چه مقدار حجم ارسال داده، دریافت داده و همچنین چه مقدار متوسط اشغال پهنای باند داشته اند.
گزارشاتی که در این قسمت می توان از آنها استفاده کرد مانند زیر می باشند:
- گزارشاتی است که میزان مصرف یک پروتکل را نشان می دهند.
- گزارشاتی که میزان دریافت و ارسال داده (کاربری، دپارتمانی، گروهی، سرویسی، سروری و ...) را شامل می شود.
- گزارشاتی که میزان دریافت و ارسال داده (کاربری، دپارتمانی، گروهی، سرویسی، سروری و ...) را شامل می شود.
المان های دسته بندی در این نوع گزارشات به ترتیب زیر می باشند:
User, Department, Service, Server, Group, IP, Year, Month, Day, Week in Year, Protocol, DateTime, Sent, Receive, bandwidth
این گزارشات نیز مانند گزارشات کنترل دسترسی به سایت شامل سه قسمت می باشند:
1- درخت دسته بندی:
با کلیک روی هر کدام از گره های این درخت، بسته به نوع گره ای که از یکی از انواع بالا می باشد اطلاعات موجود در آن دسته بندی شده و ارسال و دریافت داده و همچنین مقدار پهنای باند آن دسته را نمایش می دهد.
مثلا هنگامی که در دسته بندی بالا اولین گره شما Server است با کلیک کردن روی آن مقدار نام سرورها نمایش داده می شود و در ستون بعدی |آن مقدار حجم ارسال و دریافت داده و همچنین مقدار پهنای باند آن سرور گزارش داده می شود. حال اگر گره بعدی Ip باشد با کلیک روی آن نام IP که در سرور مشخص شده از آنها، لیست شده و مقدار حجم ارسال و دریافت داده و همچنین مقدار پهنای باند سرور آنها نمایش داده می شود و این روال تا انتها وجود خواهد داشت.
2- بیشترین ها:
این قسمت که بیشترین درخواست وب گروه های مختلف را نشان می دهد از 2 قسمت جدول و نمودار تشکیل شده است. در این قسمت شما می توانید حجم دریافت و ارسال شبکه و همچنین متوسط گهنای باند آن را در درخت دسته بندی تقسیم، انتخاب شده است. (مثلا اگر دپارتمان Software و کاربر User_Soft1 را انتخاب کرده باشد.) بر اساس موارد دیگری دسته بندی کرده و بیشترین های حجم ارسال، حجم دریافت و متوسط پهنای باند هر کدام از موارد دیگر را دید.
3- ریز گزارش:
این قسمت نیز ریز گزارشات دریافت و ارسال داده و متوسط پهنای باند هر پروتکل برای هر کدام از کاربران و شبکه که طی یک دوره زمانی مشخص شده در برنامه و در دیتابیس زده شده است را نمایش می دهد. این متوسط زمانی معمولا بصورت پیش فرض زمانی برابر با 900 ثانیه می باشد.
گزارش کاربران online:
این گزارشات کاربران آنلاینی را که هم اکنون از سیستم استفاده می کنند و به اصطلاح روی خط هستند را نمایش می دهد.
گزارشاتی که در این قسمت می توان از آنها استفاده کرد مانند زیر می باشند:
- کدام دپارتمان ها هم اکنون دارای کاربران آنلاین هستند و میزان حجم ارسال و دریافت داده و حجم پهنای باند آنها چه مقدار است.
- در هر سرور کدام کاربر آنلاین شده است.
- کاربران آنلاین فعلی از چه IP هایی برای اتصال به شبکه استفاده کرده اند.
- در حال حاضر سرویس های استفاده شده توسط کاربران آنلاین که چقدر پهنای باند مصرف کرده است.
گزارش میزان پهنای باند در هر کدام از دپارتمان ها، سرویس، سرورها، گروه ها، کاربران، وضعیت کاربر آنلاین بصورت درخت واره همراه جزئیات و همچنین گزارش و نمودار بیشترین مقدار هر کدام از موارد بالا.
داشبورد:
داشبوردها به محیط هایی گفته می شود که مجموعه ای از چندین گزارش (ابزار) متفاوت را به صورت یک پنل متمرکز در اختیار مدیر قرار می دهد که هر کدام از این ابزارها و کزارشات مفهوم خاصی برای مدیر دارد که برای کنترل سیستم می تواند از آنها استفاده نماید.
در این برنامه نیز ما می توانیم مجموعه ای از داشبورد ها را تعریف و گردآوری نمائیم. اولین خصوصیت هر داشبورد نحوه چیدمان المان های آن می باشد. داشبوردهایی که ما در این برنامه تعریف می نمائیم تماما به صورت ستونی تعریف می گردند. مثلا داشبورد 2 ستونه، 3 ستونه و ...
در هر کدام از ستون های یک داشبورد می توان تعدادی گزارش را تعریف نمود. این گزارشات این قابلیت را دارند که با درگ و دراپ می توان آنها را از قسمتی از داشبورد به قسمت دیگری منتقل نمود.
در صفحه تنظیمات ماژول چندین گزینه قابل تنظیم می باشد. این گزینه ها به ترتیب ذیل است:
- عنوان ماژول
- گزینه دسته بندی (با این گزینه ماژول مورد نظر بر اساس فیلد معرفی شده تقسیم بندی شده و اطلاعات آماری مورد نظر را ارائه می نماید.)
- دوره گزارش در این قسمت را می توان از لحاظ زمانی در هر کدام از 7 دوره زیر محدود نمود:
- بدون محدودیت زمانی
- امسال
- یک سال اخیر
- ماه جاری
- یک ماه اخیر
- امروز
- 24 ساعت اخیر
- Graph Field - در این قسمت فیلدی را که نمودار مقادیر آن را بایستی نمایش دهند، مشخص می کند.
گزارش ساز:
تمامی گزارشات مطرح شده تاکنون، در گزارش ساز برنامه که تحت عنوان Report Manager در منوها ساخته می شود. در گزارش ساز، ترتیب فیلدهایی که در درخت دسته بندی ظاهر می شوند را مشخص کرده و با دادن یک نام، گزارشی می سازید که بلافاصله به لیست گزارشات اضافه می شود. همچنین امکان تعریف المان های داشبورد نیز در این قسمت وجود دارد.
مدیر سیستم با توجه به نیاز و سلیقه خود امکان ساخت گزارشات متنوع آماری و آنالیزی و تحلیلی را با استفاده از این ابزار خواهد داشت.
بخش های مختلف NetSuite:
این محصول شامل بخش های ذیل است که هر کدام قابلیت های خاصی را دارا بوده و در نهایت بصورت یکپارچه و متمرکز با هم در ارتباط هستند.
مدیریت پهنای باند:
یکی از بزرگترین مشکلات فعلی سازمان ها، مدیریت پهنای باند اینترنت برای کارکنان است. تعدادی از کارکنان که ممکن است کار چندان مهمی از نظر سازمان با اینترنت نداشته باشند، در یک زمان محدود کل پهنای باند اینترنت را مصرف کرده و در همین لحظه سایر افراد (و یا مدیران) که کار مهم سازمانی دارند نمی توانند از اینترنت استفاده نمایند و سرعت آنها به شدت کند می شود.
برای غلبه بر این مشکل، می توان با توجه به سیاست های سازمان، به افراد یا گروه های مختلف، پهنای باند های مختلفی اختصاص داد و مصرف هر گروه بر گروه یا افراد دیگر تاثیر منفی نخواهد داشت.
توجه شود که محدودیت بر اساس میزان استفاده از اینترنت بر اساس ساعتی یا حجمی نمی تواند این مشکل را برطرف نماید، زیرا ممکن است که کاربری که می تواند حداکثر از نظر حجمی در روز 2 مگابایت استفاده نماید، در یک لحظه بخواهد کل این حجم را دانلود نماید و در این لحظه کل پهنای باند اینترنت توسط این شخص مصرف می شود.
قابیلت ها و امکانات:
1- امکان تعریف و اختصاص پهنای باند بر اساس هر کدام (و یا ترکیبی) از موارد ذیل بر اساس اطلاعات ISPUtil:
- بر اساس کاربر
- بر اساس گروه کاربران گروه در ISPUtil یا گروه Active Directory
- دپارتمان یا Reseller
- سرویس: نوع سرویس تعریف شده در ISPUtil جهت میزان استفاده از اینترنت. مثلا سرویس 20 ساعته یا سرویس 100 مگابایت در ماه
- سرور: نوع سروری که کاربر به واسطه آن وارد ISPUtil می شود
2- امکان تعیین مقدار پهنای باند گارانتی شده، حداکثر و الویت استفاده از اینترنت برای کاربران و گروه های مختلف
3- امکان محدود کردن مقدار پهنای باند مصرفی برای یک پروتکل خاص (مثلا محدود کردن پهنای باند استفاده از HTTP)
4- امکان تعیین مقدار پهنای باند ارسال، دریافت، ترکیبی و یا کل پهنای باند (Send, Receive, Total)
5- امکان تعریف محدودیت های پهنای باند بر اساس ساختار سازمانی و یا به صورت سلسله مراتبی. برای مثال می توان به کل یک دپارتمان پهنای باند 2 mbps و به هر طبقه 500 kbps و به هر بخش در طبقه 300 kbps و به هر کاربر 50 kbps اختصاص داد. در این حالت اگر کاربری یا دپارتمانی از پهنای باند خود استفاده نکرد امکان استفاده از این پهنای باند توسط سایرین بصورت قرضی وجود دارد.
6- امکان قرض دادن پهنای باند در صورت عدم استفاده: در صورتی که در یک گروه، کاربران آن گروه از تمامی پهنای باند تعیین شده برای گروه استفاده نکنند، امکان استفاده سایر گروه ها بالاتر از حداکثر تعیین شده برای آنها به صورت قرضی وجود داشته و در صورت درخواست استفاده گروه اول، پهنای باند قرضی باز گردانده می شود.
7- امکان تعیین پهنای باند هر کاربر بصورت اتوماتیک: (Per User) با استفاده از این قابلیت مدیر می تواند پهنای باند اختصاص داده شده به هر کاربر را فقط برای همان کاربر محدود کند بدون اینکه لازم باشد برای هر کاربر بصورت جداگانه Rule تعریف کرد. برای مثال در یک گروه هر کاربری که متصل شد بصورت اتوماتیک حداکثر بتواند 50 kbps پهنای باند استفاده کند.
مدیریت میزان مصرف:
مدیریت میزان مصرف توسط نرم افزار ISPUtil انجام می شود. لذا با استفاده از این بخش، امکان مدیریت میزان مصرف کاربران از اینترنت به صورت زمانی، حجمی یا ترکیبی وجود دارد. لذا تمامی قابلیت هایی که در نرم افزار ISPUtil وجود داشت در این حالت نیز وجود داشته و امکان استفاده از آن ها بدون نیاز به تغییر وجود دارد. با این تفاوت که امکان ارتباط با مجموعه NetSuite نیز برقرار خواهد شد. در واقع NetSuite برای مدیریت میزان مصرف از ISPUtil استفاده می کند و بصورت کامل با این نرم افزار یکپارچه عمل کرده و اطلاعات به صورت مستقیم رد و بدل می گردد.
البته در صورت نصب مجموعه NetSuite، نرم افزار ISPUtil به نسخه جدید 4 ارتقاء پیدا خواهد کرد که این نسخه خود دارای امکانات و قابلیت های متنوع جدیدی نیز می باشد.
مدیریت دسترسی به پروتکل های مختلف:
در این قسمت امکان تعریف انواع Rule جهت دسترسی کاربران مختلف به پروتکل های مختلف وجود دارد. در اصل این قسمت همانند یک فایروال Statefull عمل کرده و مدیریت تمامی اتصالات از داخل شبکه به اینترنت و از اینترنت به داخل شبکه را مدیریت می کند.
قابیلت ها و امکانات:
1- امکان تعریف یک Rule جهت دسترسی با ترکیب فیلدهای ذیل:
- پورت ورودی (مبدا)
- پورت خروجی (مقصد)
- IP کاربر، نام کاربر، گروه، دپارتمان، سرویس، سرور و ... بر اساس اطلاعات (ISPUtil مبدا)
- IP مقصد
- نوع پروتکل (HTTP, HTTPS, FTP, Real, ...)
- زمان
امکان تعریف گروهی IP ها و پروتکل ها جهت استفاده در تعریف مبدا یا مقصد Rule ها
مدیریت دسترسی به مسنجرها:
در حال حاضر این امکان در حال آماده سازی بوده و در نسخه جاری غیرفعال است و به زودی قابل ارائه خواهد بود.
مانیتورینگ:
در این قسمت امکان گزارش گیری از تمامی قسمت های فوق وجود دارد. گزارشاتی که در این بخش ارائه می شود فراتر از گزارشات معمولی آماری و نموداری است. این گزارشات با دید تحلیلی آماده شده و این گزارشات تحلیلی برای مدیران بسیار مناسب است. در این گزارشات امکانات مشاهده انواع تحلیل استفاده از اینترنت در ابعاد مختلف وجود دارد و مدیران با استفاده از این تحلیلات می توانند سیاست های نحوه استفاده از اینترنت را متناسب با نیاز سازمان تنظیم کنند.